שבועות של יוחנן • קיש חצילים בגבינות צאן

    יוחנן למביאסי No Comments on שבועות של יוחנן • קיש חצילים בגבינות צאן
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לכבוד חג השבועות ובמסדרת סדנאות לחג משתף אותנו יוחנן למביאסי במתכון נהדר לקיש חצילים, עגבניות מיובשות וגבינות צאן.

    לבצק:
    280 גרם (2 כוסות) קמח
    150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    60 גרם (1/4 כוס) מים קרים
    10 גרם (1 כף) סוכר
    5 גרם (1 כפית) מלח
    כף שמן זית
    כפית חומץ הדרים

    למלית:
    חציל בינוני פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
    100 גרם עגבניות מיובשות (רצוי כאלה שכבר הושרו בשמן זית)
    מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
    2 ביצים XL
    חלמון
    50 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת
    50 גרם גבינת "פרומעז" פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
    50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
    2 גרם מלח
    קורט פלפל שחור
    קורט אגוז מוסקט
    50 מ"ל שמן זית

    אופן ההכנה
    1. מכינים את הבצק: מערבלים בעזרת "וו גיטרה" את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עוד כחצי דקה.

    מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

    2. מרדדים את הבצק: מוציאים מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ. מכניסים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

    3. אופים "אפייה עיוורת": מניחים משקולת על הבצק ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות, עד להזהבה קלה של דפנות הבצק העליונות.

    4. מכינים אנטי פסטי חצילים: מניחים את פרוסות החציל על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את החצילים בשמן זית, ואופים ב-220 מעלות כ-12 דקות.

    5. מכינים את הבלילה: מערבלים יחד שמנת מתוקה, ביצים, חלמון ומלח, עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, את הפטה עיזים והקשקבל.

    6. מרכיבים את הקיש ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בתחתית הבצק הפריך את פרוסות גבינת הפרומעז, מעליהן עגבניות מיובשות, ואת פרוסות החצילים. שופכים את המלית ואופים כ-40 דקות, עד להזהבה קלה. מגישים חם.



    0 תגובות